24 Ocak 2014 Cuma

YGS LYS Matematik Konulara Göre Soru Dağılımı

YGS LYS ve KPSS gibi sınavlarda matematik testlerine hazırlanırken hangi konulara ağırlık vereceğinizi bilmek ve hangi konulardan daha fazla soruyla karşılaşacağınızı tahmin edebilmek önemlidir. Aslında, ideal bir dünyada soru dağılımını hiç göz önünde tutmadan çalışmak gerekir ama sınav tarihi yaklaştıkça konuları tekrar etmek için zaman azaldıkça tercihler yapmamız gerekecek.

Öncelikle zayıf olduğumuz, eksik noktaların kaldığını bildiğimiz ya da hisssettiğimiz konuları tekrar etmeli ve son haftalarda soru çözme performansımızı da bu konulara eğilecek şekilde değiştirmeliyiz. Ancak geri kalan zamanımızda hangi konuda daha fazla zoru çözeceğimizi plalarken konulara göre soru dağılımı önemli bir rol oynamaya başlayacak.

Bu konuda size yardımcı olmak için DataIst eğitim portlaı son bir kaç senede YGS ve LYS matematik teslterinde çıkan sorualrın konulara göre dağılımını gösteren bir tablo hazırlamış. Bu tablodaki konu başlıklarına tıkladığınızda ise o konuda önceki yılalrda çıkmış sorulara, kimi konularda 1966 yılından bu yana sorulmuş tüm sorulara ve ayrıntılı çözümlerine ulaşma şansınız var. Bir bakmanızı tavsiye ederiz.

YGS LYS Matematik Konulara Göre Soru Dağılımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder